Asbest verwijderen: zo doe je dat

12 april 2021
 Categorieën: Bouw & aannemers, Blog

Delen

Asbest vinden in een woning is altijd even schrikken. Waar dit materiaal vorige eeuw vrij normaal was om te gebruiken bij het vervaardigen van een woning, is het vandaag de dag een groot taboe. Asbest is gevaarlijk en kan tot veel ernstige gezondheidsklachten leiden. Het is dus belangrijk om bij de vondst van asbest zo snel mogelijk aan de slag te gaan en asbest laat verwijderen. In dit blogartikel lees je hoe dit kan en hoe je dit moet aanpakken.

Waar vind je asbest?
In veel oude woningen kun je op veel plekken nog asbest vinden. Asbest werd bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de daken van schuurtjes, maar het komt ook voor in de dakgoot, de pijp van de schoorsteen, in vloeren, muren en in de afwerking van een huis.

Wat doen als je asbest vindt?
Vermoed jij dat er asbest in de woning zit? Ga dan nooit zelf aan de slag om asbest te verwijderen. Wanneer asbest in vaste staat is, is het minder schadelijk. Het zijn vooral de losse stukjes en schilfers van asbest die tot gezondheidsschade kunnen leiden. Deze komen los bij het verwijderen van asbest. Het is daarom strikt af te raden om dit zelf te doen. Huur hier professionals voor in, die de juiste veiligheidspakken hebben en over de juiste kennis beschikken om asbest succesvol te verwijderen. Vooral het inademen van deze kleine stukken asbest kan zeer gevaarlijk zijn. Deze professionals hebben de juiste pakken en mondmaskers om veilig aan de slag te kunnen.

Grondige aanpak
Wanneer er asbest wordt gevonden in de woning, zal de woning grondig worden gereinigd en ook de ruimte eromheen. Er zal een grondige aanpak zijn om al het asbest te verwijderen. Het is dan aan te raden om (tijdelijk) ergens anders te overnachten, totdat alle asbest weg professioneel is weggehaald.

De juiste hulp
Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbest. Deze asbestsaneringsbedrijven kun je eenvoudig contacteren en veelal kunnen zij direct bij jou aan de slag. Het is namelijk noodzaak om zo snel mogelijk af te komen van het asbest voor een gezonde leefomgeving.

Asbest verwijderen is helemaal niet moeilijk. Ga niet zelf aan de slag, maar schakel de juiste hulp in. Zij kunnen grondig jouw huis reinigen en ontdoen van asbest. Er zal een grondig onderzoek in huis worden gestart om te zien of er nog meer onopgemerkt asbest in het huis is vervaardigd. Na een goede asbestsanering kun je weer veilig in een gezonde leefomgeving wonen en hoe je je geen zorgen te maken over asbestdeeltjes in huis.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van ASE Asbest Sanering Eemnes.