Parketvloeren, wat je moet weten.

21 maart 2017
 Categorieën: Stukadoors, Blog

Delen

Ze zijn ronduit prachtig! Authentiek, tijdloos en u brengt met een vingerknip een warme, gezellige sfeer in huis. Sfeermaker van alle tijden: de parketvloer.  Loopt u even langs een vloerzaak en u merkt meteen dat de keuzes onbeperkt zijn. Een zege? Of net niet? Als u niet exact weet wat u wil, is de juiste keuze maken een hele opdracht. Laat mij even helpen met enkele nuttige tips! 

Licht? Of net donker? 

Het is eenvoudig. Let op de hoeveelheid licht die aanwezig is in de ruimte. Een ruimte die op zich al vrij donker is, kan u best niet gaan voorzien van een donkere vloer. Let dus op met de kleurkeuze! Twijfelt u toch? Vraag de winkel dan even of er een mogelijkheid is om een stukje 'op test' te mogen lenen. Zo kan u even kijken in de ruimte zelf wat de invloed is van de kleur op de ruimte. 

Vernis? Of olie? Of toch boenen?

Boenen werd vroeger heel vaak toegepast, maar is voor vloeren een beetje voorbijgestreefd. Weliswaar krijgt u met boenen een prachtig resultaat, maar een doorsnee persoon heeft in onze jachtige maatschappij geen tijd om dit boenproces te onderhouden. Want ja, een geboende vloer is prachtig. Als u hem op geregelde tijd boent!  Vernis heeft als voordeel dat u het uzelf meteen makkelijk maakt in onderhoud. Door de vernislaag is uw vloer meteen beschermd tegen alles wat u ooit gaat laten vallen op de vloer. Gaande van uw drankje tot het schaaltje tapas en de lekkende luier van zoonlief.  Makkelijk zat? Nee. Dat ook weer niet. Een geverniste vloer vereist eveneens onderhoud, want u zal om de zoveel tijd de vloer moeten opschuren en opnieuw vernissen, wilt u een mooi resultaat behouden. Mocht u kiezen voor vernis, laat u dan goed informeren over de soorten vernis. Niet elke vernis is UV-bestand of anti-slip.  Olie dan maar?  Olie heeft tal van voordelen. Het geeft de vloer een mooie, natuurlijke uitstraling. In onderhoud heeft u de boel ook makkelijk onder controle met de juiste, verzorgende zeep en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het best makkelijk in onderhoud. Maar ook hier zit weer een addertje onder het gras. Een vloer oliën is een intensieve bezigheid en het proces neemt dan ook meerdere dagen in beslag. laat u ook hier goed informeren door een vakman. 

Tot slot.

Laat u vooral leiden door uw eerste gevoel. Dit is meestal de juiste keuze. Een parketvloer is steeds een goede keuze voor wie houdt van gezelligheid. Voor mooie parketvloeren kijkt u bij Hazekamp Parket