Beveiligingssystemen tegen inbraak

22 februari 2017
 Categorieën: Elektriciens, Blog

Delen

Steeds vaker zijn bedrijven tegenwoordig het slachtoffer van inbraak. Dag en nacht bewaking inschakelen vergt een enorm budget en biedt geen garantie dat het inbrekers niet zal lukken toch binnen te komen en zich meester te maken van uw eigendommen. Een professioneel elektronisch beveiligingssysteem kan ervoor zorgen dat deze kans aanzienlijk kleiner wordt.

Waarom een beveiligingssysteem noodzakelijk is - De overheid stelt geen eisen met betrekking tot de aanleg van een beveiligingssysteem tegen inbraak. Verzekeringsmaatschappijen doen dit echter wel. Om uitkering in geval van schade te voorkomen of beperken, eisen zij dat u uw eigendommen goed beveiligt en inbraak zoveel als mogelijk probeert te voorkomen. Bij inbraak is vaak sprake van veel schade, waardoor de continuïteit van productieprocessen in gevaar kan komen. De keuze voor een beveiligingssysteem is, behalve van uw budget, mede afhankelijk van de te beveiligen objecten en de grootte van uw bedrijf.

Waaruit bestaat een beveiligingssysteem? - Installatie van een goed inbraakbeveiligingssysteem begint met het opstellen van een beveiligingsplan. Inbrekers proberen in korte tijd zoveel mogelijk buit te verzamelen en daarna snel en ongezien weer weg te komen. Om het inbrekers moeilijk te maken dient u er daarom als eerste voor te zorgen dat uw terrein overzichtelijk is. Daarna is het zaak uw terrein en pand voor onbevoegden ontoegankelijk te maken. Dit kunt u doen door het laten aanleggen van goed hang- en sluitwerk en eventueel een toegangscontrolesysteem. Een beveiligingssysteem bestaat uit verschillende soorten detectoren. Met behulp van bijvoorbeeld magnetische deurcontacten en glassensoren registreert het systeem of iemand probeert het pand te betreden. Bewegingssensoren kunnen worden geïnstalleerd om te detecteren dat er zich onbevoegden in het pand bevinden. Er zijn verschillende soorten op de markt, voorbeelden hiervan zijn infrarooddetectoren of radardetectoren. Bewakingscamera's, uitgerust met gezichtsherkenning of bewegingsdetectie worden gebruikt om beelden van inbrekers vast te leggen. Sirenes en flitslichten in het pand attenderen inbrekers erop dat ze gezien zijn. Mistgeneratoren, die razendsnel zoveel mist creëren dat er nauwelijks nog zicht is, zorgen dat inbrekers hun buit en de uitgang niet meer kunnen vinden. Losse, diefstalgevoelige objecten in een ruimte kunnen apart worden beveiligd, met speciale contacten die ervoor zorgen dat er een alarm afgaat als iemand het object probeert van zijn plaats te halen. Flitslichten buiten, eventueel in combinatie met sirenes, waarschuwen omwonenden dat er wordt ingebroken. Automatische doormelding naar een particuliere alarmcentrale kan ook onderdeel zijn van een beveiligingssysteem. Bij een inbraakmelding waarschuwt deze centrale vooraf afgesproken personen of stuurt een surveillancedienst. Camerabeelden kunnen naar de centrale worden doorgestuurd. Al deze maatregelen bij elkaar maken het inbrekers lastig uw eigendommen te ontvreemden en er ongezien mee weg te komen.
Op zoek naar een speciaalzaak dat beveiligingssystemen aanbiedt en deze ook voor u installeert? Kijk dan voor meer info verder op de site van Cees Boer bv.